Coronavirus Sao Tomé en Principe

Kaart bij reisadvies Sao Tomé en Principe
Kaart bij reisadvies Sao Tomé en Principe

Coronavirus Sao Tomé en Principe

Lees hier meer informatie over São Tomé en Príncipe en het coronavirus.

Negatieve COVID-19-testuitslag en thuisquarantaine in Nederland

Als u vanuit het buitenland naar Nederland reist bent u bijna altijd verplicht zich te laten testen op COVID-19. Lees meer op Rijksoverheid.nl. Hier leest u of, en zo ja, welke testen voor uw reis verplicht zijn.

Na een verblijf op São Tomé en Príncipe gaat u bij terugkeer in Nederland 10 dagen in thuisquarantaine. Op dag 5 van uw quarantaine kunt u zich bij de GGD laten testen. Als deze test negatief is, eindigt de quarantaineperiode. Doe de Quarantaine Reischeck om te zien of u in quarantaine gaat, en zodat u weet wat u moet regelen als u vanuit het buitenland Nederland wilt inreizen.

Deze maatregel geldt voor terugkeer uit landen waar de besmettingsgraad te hoog is en/of landen buiten de EU/Schengen die niet op de lijst van landen staan waarvoor het inreisverbod is opgeheven. Zie hier de lijst van veilige landen waarvoor het inreisverbod opgeheven is.

Volg ook altijd de adviezen op van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Testlocaties in São Tomé en Príncipe 

Zie voor meer informatie over de testlocaties in São Tomé en Príncipe de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels).

Gezondheidssituatie

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten op São Tomé en Príncipe te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

RIVM · Reisadvies Sao Tomé en Principe en COVID-19

Het ministerie van Buitenlandse Zaken maakt reisadviezen om Nederlanders die naar Sao Tomé en Principe willen reizen goed te informeren over de veiligheidssituatie op een bestemming. Het ministerie van VWS adviseert, op basis van de analyses van het RIVM, het ministerie van Buitenlandse Zaken op het gebied van risico's voor de gezondheid van reizigers en de risico's voor de volksgezondheid in Nederland.

Hoe het in Sao Tomé en Principe staat met de verspreiding van het coronavirus SARS-CoV-2 is een belangrijk onderdeel van dit advies.

Reisadvies Sao Tomé en Principe RIVM
Logo RIVM

Veelgestelde vragen

Is het veilig in Sao Tomé en Principe?

Gelet op het coronavirus: reis alleen naar Sao Tomé en Principe als het noodzakelijk is. Kijk hier voor meer informatie over de andere veiligheidsrisico?s.

Wanneer mag ik naar Sao Tomé en Principe op vakantie?

Bekijk het reisadvies voor Sao Tomé en Principe voor meer informatie.

Hoe voorkom ik vervelende verrassingen op mijn kampeervakantie naar Sao Tomé en Principe?

Met de reischecklist van Buitenlandse Zaken kampeer je veilig en zorgeloos in Sao Tomé en Principe.

Wat moet ik weten over het coronavirus in Sao Tomé en Principe?

Lees hier meer over Sao Tomé en Principe en het coronavirus.

Wat moet ik doen in geval van nood?

Contactgegevens hulpdiensten, ambassade en tips over wat je zelf kunt doen in een noodsituatie.

Bronnen: Reisadvies Sao Tomé en Principe | Ministerie van Buitenlandse Zaken

© 2021 · · De Camping Centrale · Alle rechten voorbehouden. · sitemap