Tips van de ambassade Saoedi-Arabië

Kaart bij reisadvies Saoedi-Arabië
Kaart bij reisadvies Saoedi-Arabië

Tips van de ambassade Saoedi-Arabië

In Saoedi-Arabië gelden strenge islamitische wetten. Als u zich niet aan deze wetten houdt, kan dat ernstige gevolgen hebben.

Elk land heeft eigen wetten, regels, gebruiken en bijzonderheden. Deze kunnen heel anders zijn dan in Nederland. Hieronder volgen de specifieke tips van onze ambassade voor Saoedi-Arabië.

Strenge islamitische wetten

Neem de plaatselijke gebruiken en gewoonten in acht in Saoedi-Arabië. In het land gelden strenge islamitische wetten. Als u zich niet aan deze wetten houdt, kan dat ernstige gevolgen hebben. Meer informatie kunt u vinden op de website Laws and Etiquette (informatie in het Engels).

Geen foto?s van militaire objecten, personen

Maak geen foto?s van militaire objecten, vliegvelden, gebouwen van de overheid, ambassades, moskeeën en wegblokkades. Dit is verboden. Maak ook geen foto?s van Saoedische vrouwen. Zij willen meestal niet dat iemand foto?s van hen maakt.

LHBTI

Er kunnen zware straffen staan (tot aan de doodstraf toe) op homoseksuele relaties of handelingen. Dit geldt ook voor buitenlanders, al lopen zij vooral het risico op gedwongen deportatie. Transgender personen die naar Saoedi-Arabië reizen, kunnen ook stafbaar worden gesteld als bij de autoriteiten bekend wordt dat zij transgender zijn. Saoedi-Arabië heeft geen strafwetboek. De belangrijkste rechtsbron in Saoedi-Arabië is de soennitisch islamitische sharia. Rechters passen hun persoonlijke interpretatie van de sharia toe op een bepaald geval en zijn niet gebonden aan eerdere beslissingen. Dit leidt tot uiteenlopende oordelen. Naast strafbaarheid is de sociale acceptatie voor LHBTI (lesbische, homoseksuele, biseksuele, transgender, intersekse) personen zeer gering in Saoedi-Arabië.

Alcohol

Bezit, handel of gebruik van alcohol is in Saoedi-Arabië streng verboden. U kunt hiervoor een gevangenisstraf krijgen.

Drugs

Bezit, handel of gebruik van drugs is in Saoedi-Arabië streng verboden. Voor drugssmokkel kunt u de doodstraf krijgen.

RIVM · Reisadvies Saoedi-Arabië en COVID-19

Het ministerie van Buitenlandse Zaken maakt reisadviezen om Nederlanders die naar Saoedi-Arabië willen reizen goed te informeren over de veiligheidssituatie op een bestemming. Het ministerie van VWS adviseert, op basis van de analyses van het RIVM, het ministerie van Buitenlandse Zaken op het gebied van risico's voor de gezondheid van reizigers en de risico's voor de volksgezondheid in Nederland.

Hoe het in Saoedi-Arabië staat met de verspreiding van het coronavirus SARS-CoV-2 is een belangrijk onderdeel van dit advies.

Reisadvies Saoedi-Arabië RIVM
Logo RIVM

Veelgestelde vragen

Is het veilig in Saoedi-Arabië?

Reis alleen naar Saoedi-Arabië als het noodzakelijk is.

Wanneer mag ik naar Saoedi-Arabië op vakantie?

Bekijk het reisadvies voor Saoedi-Arabië voor meer informatie.

Hoe voorkom ik vervelende verrassingen op mijn kampeervakantie naar Saoedi-Arabië?

Met de reischecklist van Buitenlandse Zaken kampeer je veilig en zorgeloos in Saoedi-Arabië.

Wat moet ik weten over het coronavirus in Saoedi-Arabië?

Lees hier meer over Saoedi-Arabië en het coronavirus.

Wat moet ik doen in geval van nood?

Contactgegevens hulpdiensten, ambassade en tips over wat je zelf kunt doen in een noodsituatie.

Bronnen: Reisadvies Saoedi-Arabië | Ministerie van Buitenlandse Zaken

© 2021 · · De Camping Centrale · Alle rechten voorbehouden. · sitemap