Verkeer Sierra Leone

Kaart bij reisadvies Sierra Leone
Kaart bij reisadvies Sierra Leone

Verkeer Sierra Leone

De wegen in Sierra Leone zijn slecht en tijdens het regenseizoen moeilijk begaanbaar. Houd rekening met onverantwoord rijgedrag van andere weggebruikers. Kijk hier voor meer informatie over het verkeer in Sierra Leone.

De luchthaven is open maar de landsgrenzen blijven gesloten (het land is alleen te bereiken per vliegtuig).

Luchtvaart

Lees de laatste informatie over wijzigingen in het luchtverkeer op de website van de International Air Transport Assocation (IATA) (informatie in het Engels).

Een brede baai scheidt Lungi van de hoofdstad Freetown. Het vervoer naar de stad gaat het snelst en het veiligst over water. Het is mogelijk de hoofdstad over de weg te bereiken, maar dit duurt 3 uur. De baai kunt u oversteken met een officiële watertaxi. Diensten sluiten meestal aan op internationale vluchten. U kunt zo?n watertaxi reserveren op het vliegveld of vooraf online.

Reis alleen overdag van of naar de internationale luchthaven Lungi. Dit is het veiligst. De meeste vluchten uit Europa komen na zonsondergang aan. Het is beter om een hotel in Lungi te boeken zodat u de volgende dag verder kunt reizen. Regel uw vervoer naar de stad of een verblijf op de luchthaven van tevoren.

Er zijn geen commerciële binnenlandse vluchten in Sierra Leone.

Wegverkeer

De wegen in Sierra Leone zijn vaak slecht onderhouden. Ook zijn de wegen in het hele land onverlicht. Reis niet na zonsondergang. Na zware regenbuien kunnen wegen tijdelijk onbegaanbaar zijn. Houd rekening met onverantwoord rijgedrag van andere weggebruikers. Het wordt afgeraden met taxi?s of privé minibussen (poda-poda?s) te reizen. Deze zijn vaak in slechte staat en de chauffeurs rijden meestal gevaarlijk.

RIVM · Reisadvies Sierra Leone en COVID-19

Het ministerie van Buitenlandse Zaken maakt reisadviezen om Nederlanders die naar Sierra Leone willen reizen goed te informeren over de veiligheidssituatie op een bestemming. Het ministerie van VWS adviseert, op basis van de analyses van het RIVM, het ministerie van Buitenlandse Zaken op het gebied van risico's voor de gezondheid van reizigers en de risico's voor de volksgezondheid in Nederland.

Hoe het in Sierra Leone staat met de verspreiding van het coronavirus SARS-CoV-2 is een belangrijk onderdeel van dit advies.

Reisadvies Sierra Leone RIVM
Logo RIVM

Veelgestelde vragen

Is het veilig in Sierra Leone?

Reis door het coronavirus alleen naar Sierra Leone als het noodzakelijk is. Kijk hier voor meer informatie over de andere veiligheidsrisico?s.

Wanneer mag ik naar Sierra Leone op vakantie?

Bekijk het reisadvies voor Sierra Leone voor meer informatie.

Hoe voorkom ik vervelende verrassingen op mijn kampeervakantie naar Sierra Leone?

Met de reischecklist van Buitenlandse Zaken kampeer je veilig en zorgeloos in Sierra Leone.

Wat moet ik weten over het coronavirus in Sierra Leone?

Lees hier meer over Sierra Leone en het coronavirus.

Wat moet ik doen in geval van nood?

Contactgegevens hulpdiensten, ambassade en tips over wat je zelf kunt doen in een noodsituatie.

Bronnen: Reisadvies Sierra Leone | Ministerie van Buitenlandse Zaken

© 2021 · · De Camping Centrale · Alle rechten voorbehouden. · sitemap