Veiligheidsrisico's Singapore

Kaart bij reisadvies Singapore
Kaart bij reisadvies Singapore

Veiligheidsrisico's Singapore

Reis alleen naar Singapore als het strikt noodzakelijk is. Kijk hier voor meer informatie over de andere veiligheidsrisico?s.

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

Singapore heeft inreisbeperkingen. Reis alleen als het noodzakelijk is naar Singapore, dus niet voor toeristische reizen.

Terrorisme

Singapore wordt gezien als een laag-risicoland.

Criminaliteit

Singapore is een van de veiligste landen ter wereld, al komt ook hier diefstal voor. Neem de gebruikelijke voorzorgsmaatregelen zoals:

  • Draag geld, creditcards en andere waardevolle documenten onopvallend op uw lichaam. Bijvoorbeeld in een heuptasje (money belt).
  • Draag geen opvallende sieraden of juwelen.
  • Bewaar uw paspoort, vliegticket en geld dat u niet direct nodig heeft op een veilige plek. Bijvoorbeeld in de kluis van het hotel.
  • Doe altijd aangifte bij de lokale politieautoriteiten.
  • Bied geen verzet bij een overval of beroving. Als u hier slachtoffer van wordt, geef uw bezittingen dan af. Verzet leidt vaak tot (meer) geweld.

Demonstraties

Demonstraties komen weinig voor in Singapore. Vreedzame demonstraties mogen worden gehouden in Speaker?s Corner in Hong Lim Park. Buitenlanders die willen demonstreren, moeten hiervoor een politievergunning hebben. Buitenlanders mogen niet deelnemen aan processies en optochten.

Natuurgeweld

In tegenstelling tot andere landen in de regio vormt natuurgeweld in Singapore geen probleem. Het land heeft af en toe last van luchtvervuiling door branden in Sumatra.

Wat te doen in een noodsituatie

Bent u in Singapore en is er een noodsituatie? Laat uw familie/vrienden dan weten hoe het met u gaat. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met uw reisverzekeraar of met de ambassade via +31 247 247 247, WhatsApp naar +31 682 387 796 of Twitter via @247BZ.

RIVM · Reisadvies Singapore en COVID-19

Het ministerie van Buitenlandse Zaken maakt reisadviezen om Nederlanders die naar Singapore willen reizen goed te informeren over de veiligheidssituatie op een bestemming. Het ministerie van VWS adviseert, op basis van de analyses van het RIVM, het ministerie van Buitenlandse Zaken op het gebied van risico's voor de gezondheid van reizigers en de risico's voor de volksgezondheid in Nederland.

Hoe het in Singapore staat met de verspreiding van het coronavirus SARS-CoV-2 is een belangrijk onderdeel van dit advies.

Reisadvies Singapore RIVM
Logo RIVM

Veelgestelde vragen

Is het veilig in Singapore?

Reis alleen naar Singapore als het strikt noodzakelijk is. Kijk hier voor meer informatie over de andere veiligheidsrisico?s.

Wanneer mag ik naar Singapore op vakantie?

Bekijk het reisadvies voor Singapore voor meer informatie.

Hoe voorkom ik vervelende verrassingen op mijn kampeervakantie naar Singapore?

Met de reischecklist van Buitenlandse Zaken kampeer je veilig en zorgeloos in Singapore.

Wat moet ik weten over het coronavirus in Singapore?

Lees hier meer over Singapore en het coronavirus.

Wat moet ik doen in geval van nood?

Contactgegevens hulpdiensten, ambassade en tips over wat je zelf kunt doen in een noodsituatie.

Bronnen: Reisadvies Singapore | Ministerie van Buitenlandse Zaken

© 2021 · · De Camping Centrale · Alle rechten voorbehouden. · sitemap