Tips van de ambassade Somalië

Kaart bij reisadvies Somalië
Kaart bij reisadvies Somalië

Tips van de ambassade Somalië

Het gebruiken of verhandelen van alcoholhoudende dranken is verboden in Somalië. LHBTI (lesbiennes, homo?s, biseksuelen, transgenders en intersekse) is strafbaar.

Elk land heeft eigen wetten, regels, gebruiken en bijzonderheden. Deze kunnen heel anders zijn dan in Nederland. Hieronder volgen de specifieke tips van onze ambassade voor Somalië.

Somalië is bijna 100 procent islamitisch. Het gebruiken en/of verhandelen van alcoholhoudende dranken of het uitdelen van bijbels is in Somalië verboden. Op het overtreden van deze verboden staan hoge straffen. Vrouwen moeten hun hoofd bedekken met een hoofddoek.

Bereikbaarheid

Zorg ervoor dat u altijd bereikbaar bent en al uw elektrische apparaten (telefoon, satelliettelefoon, computer) opgeladen zijn. Maak als dit mogelijk is elke dag op een afgesproken tijdstip contact met familie/vrienden.

Achterlating, huwelijksdwang

Het komt regelmatig voor dat in Europa opgroeiende kinderen en jong-volwassenen naar Somalië worden meegenomen, hun paspoort en geld wordt afgenomen, en dat zij in rehabilitatiecentra worden opgesloten of worden gedwongen te trouwen. Zie bij ?contactgegevens in geval van nood? hoe je bij achterlating of huwelijksdwang de ambassade kan bereiken.

LHBTI

LHBTI (lesbiennes, homo?s, biseksuelen, transgenders en intersekse) is strafbaar in Somalië. De doodstraf kan worden opgelegd. 

RIVM · Reisadvies Somalië en COVID-19

Het ministerie van Buitenlandse Zaken maakt reisadviezen om Nederlanders die naar Somalië willen reizen goed te informeren over de veiligheidssituatie op een bestemming. Het ministerie van VWS adviseert, op basis van de analyses van het RIVM, het ministerie van Buitenlandse Zaken op het gebied van risico's voor de gezondheid van reizigers en de risico's voor de volksgezondheid in Nederland.

Hoe het in Somalië staat met de verspreiding van het coronavirus SARS-CoV-2 is een belangrijk onderdeel van dit advies.

Reisadvies Somalië RIVM
Logo RIVM

Veelgestelde vragen

Is het veilig in Somalië?

Reis niet naar Somalië inclusief de regio Somaliland en de deelstaat Puntland. De veiligheidssituatie is slecht en onvoorspelbaar in bijna het hele land.

Wanneer mag ik naar Somalië op vakantie?

Bekijk het reisadvies voor Somalië voor meer informatie.

Hoe voorkom ik vervelende verrassingen op mijn kampeervakantie naar Somalië?

Met de reischecklist van Buitenlandse Zaken kampeer je veilig en zorgeloos in Somalië.

Wat moet ik weten over het coronavirus in Somalië?

Lees hier meer over Somalië en het coronavirus.

Wat moet ik doen in geval van nood?

Contactgegevens hulpdiensten, ambassade en tips over wat je zelf kunt doen in een noodsituatie.

Bronnen: Reisadvies Somalië | Ministerie van Buitenlandse Zaken

© 2021 · · De Camping Centrale · Alle rechten voorbehouden. · sitemap