Coronavirus Sri Lanka

Kaart bij reisadvies Sri Lanka
Kaart bij reisadvies Sri Lanka

Coronavirus Sri Lanka

Lees hier meer informatie over Sri Lanka en het coronavirus (COVID-19).

Inreisbeperkingen Sri Lanka

U verblijft na aankomst 14 dagen in een quarantainehotel.

Sri Lanka uitreizen

U kunt Sri Lanka verlaten. U kunt naar de luchthaven reizen op vertoon van uw paspoort en vliegticket. Zorg ervoor dat uw (taxi)chauffeur ook in het bezit is van een kopie van uw vliegticket.

Coronamaatregelen

Er geldt een de facto totale lockdown in heel Sri Lanka tot minimaal 14 juni 2021. Het dragen van een mondkapje in Sri Lanka is verplicht in alle openbare ruimten, binnen en buiten. Lees meer over de lokale maatregelen op de website van de overheid van Sri Lanka (informatie in het Engels).
Voor de meest actuele informatie over de COVID-19 situatie kunt u meer lezen op de website van de Srilankaanse overheid (informatie in Engels).

Negatieve COVID-19-testuitslag en thuisquarantaine in Nederland

Als u vanuit Sri Lanka naar Nederland reist, bent u bijna altijd verplicht zich te laten testen op COVID-19. U moet dan een NAAT(PCR)test overleggen die niet ouder is dan 72 uur voor u naar Nederland vertrekt. Lees meer op Rijksoverheid.nl. Hier leest u of, en zo ja, welke testen voor uw reis verplicht zijn.

Na een verblijf in Sri Lanka krijgt u het dringende advies om bij thuiskomst 10 dagen in thuisquarantaine te gaan. Op dag 5 van uw quarantaine kunt u zich bij de GGD laten testen. Als deze test negatief is, eindigt de quarantaineperiode. Doe de Quarantaine Reischeck om te zien of u in quarantaine gaat, en zodat u weet wat u moet regelen als u vanuit het buitenland Nederland wilt inreizen.

Volg de adviezen op van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Testlocaties in Sri Lanka

Elk ziekenhuis in Sri Lanka kan PCR testen afnemen. In Colombo kunt u bijvoorbeeld terecht in Nawaloka hospital, Asiri hospitals, Lanka hospital, Durdans hospital en Hemas hospital. Asiri hospitals kunnen ook sneltesten afnemen.

Gezondheidssituatie

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering  vindt u informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten in Sri Lanka te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

RIVM · Reisadvies Sri Lanka en COVID-19

Het ministerie van Buitenlandse Zaken maakt reisadviezen om Nederlanders die naar Sri Lanka willen reizen goed te informeren over de veiligheidssituatie op een bestemming. Het ministerie van VWS adviseert, op basis van de analyses van het RIVM, het ministerie van Buitenlandse Zaken op het gebied van risico's voor de gezondheid van reizigers en de risico's voor de volksgezondheid in Nederland.

Hoe het in Sri Lanka staat met de verspreiding van het coronavirus SARS-CoV-2 is een belangrijk onderdeel van dit advies.

Reisadvies Sri Lanka RIVM
Logo RIVM

Veelgestelde vragen

Is het veilig in Sri Lanka?

Reis alleen naar Sri Lanka als dit strikt noodzakelijk is. Kijk hier voor meer informatie over de andere veiligheidsrisico?s.

Wanneer mag ik naar Sri Lanka op vakantie?

Bekijk het reisadvies voor Sri Lanka voor meer informatie.

Hoe voorkom ik vervelende verrassingen op mijn kampeervakantie naar Sri Lanka?

Met de reischecklist van Buitenlandse Zaken kampeer je veilig en zorgeloos in Sri Lanka.

Wat moet ik weten over het coronavirus in Sri Lanka?

Lees hier meer over Sri Lanka en het coronavirus.

Wat moet ik doen in geval van nood?

Contactgegevens hulpdiensten, ambassade en tips over wat je zelf kunt doen in een noodsituatie.

Bronnen: Reisadvies Sri Lanka | Ministerie van Buitenlandse Zaken

© 2021 · · De Camping Centrale · Alle rechten voorbehouden. · sitemap