Coronavirus Tadzjikistan

Kaart bij reisadvies Tadzjikistan
Kaart bij reisadvies Tadzjikistan

Coronavirus Tadzjikistan

Lees hier informatie over Tadzjikistan en het coronavirus.

Inreisbeperkingen

Buitenlandse reizigers kunnen naar Tadzjikistan reizen onder voorwaarde dat ze vooraf toestemming hebben gekregen van de lokale autoriteiten. Informeer u voor vertrek bij de ambassade van Tadzjikistan in Brussel (België). Als u naar Tadzjikistan reist, moet u een geldig visum voor Tadzjikistan hebben. U kunt dit aanvragen via de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken van Tadzjikistan (informatie in het Engels). Er gaan vluchten vanaf Istanboel, Dubai en Tashkent naar Tadzjikistan.

Alle reizigers moeten bij aankomst in Tadzjikistan een negatieve PCR-COVID-19 testuitslag aantonen, die niet ouder is dan 72 uur bij vertrek.

Coronavirusmaatregelen

Actuele informatie over de lokale coronamaatregelen kunt u vinden op de National Portal on Coronavirus (informatie in het Tadzjieks en Russisch).

Negatieve COVID-19-testuitslag en thuisquarantaine in Nederland

Als u vanuit het buitenland naar Nederland reist bent u bijna altijd verplicht zich te laten testen op COVID-19. Lees meer op Rijksoverheid.nl. Hier leest u of, en zo ja, welke testen voor uw reis verplicht zijn.

Na een verblijf in Tadzjikistan gaat u bij terugkeer in Nederland 10 dagen in quarantaine. Op dag 5 van uw quarantaine kunt u zich bij de GGD laten testen. Als deze test negatief is, eindigt de quarantaineperiode. Doe de Quarantaine Reischeck om te zien of u in quarantaine gaat, en zodat u weet wat u moet regelen als u vanuit het buitenland Nederland wilt inreizen.

Volg de adviezen op van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Testlocaties in Tadzjikistan

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Tadzjikistan de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels).

Medische voorzieningen

De medische voorzieningen in Tadzjikistan zijn slecht, vooral voor noodgevallen en voldoen niet aan de Europese normen. Vooral buiten de hoofdstad Dushanbe is medische hulp moeilijk te krijgen. Bij ernstige ziekte of verwondingen moet medisch geëvacueerd worden. Houd hier rekening mee en sluit een reisziektekosten- en repatriëringsverzekering af voor de duur van uw verblijf. Anders moet u de kosten zelf vooruit betalen en dit is erg duur.

Gezondheidssituatie

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten in Tadzjikistan te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

RIVM · Reisadvies Tadzjikistan en COVID-19

Het ministerie van Buitenlandse Zaken maakt reisadviezen om Nederlanders die naar Tadzjikistan willen reizen goed te informeren over de veiligheidssituatie op een bestemming. Het ministerie van VWS adviseert, op basis van de analyses van het RIVM, het ministerie van Buitenlandse Zaken op het gebied van risico's voor de gezondheid van reizigers en de risico's voor de volksgezondheid in Nederland.

Hoe het in Tadzjikistan staat met de verspreiding van het coronavirus SARS-CoV-2 is een belangrijk onderdeel van dit advies.

Reisadvies Tadzjikistan RIVM
Logo RIVM

Veelgestelde vragen

Is het veilig in Tadzjikistan?

Reis alleen naar Tadzjikistan als het strikt noodzakelijk is. Kijk hier voor meer informatie over de andere veiligheidsrisico?s.

Wanneer mag ik naar Tadzjikistan op vakantie?

Bekijk het reisadvies voor Tadzjikistan voor meer informatie.

Hoe voorkom ik vervelende verrassingen op mijn kampeervakantie naar Tadzjikistan?

Met de reischecklist van Buitenlandse Zaken kampeer je veilig en zorgeloos in Tadzjikistan.

Wat moet ik weten over het coronavirus in Tadzjikistan?

Lees hier meer over Tadzjikistan en het coronavirus.

Wat moet ik doen in geval van nood?

Contactgegevens hulpdiensten, ambassade en tips over wat je zelf kunt doen in een noodsituatie.

Bronnen: Reisadvies Tadzjikistan | Ministerie van Buitenlandse Zaken

© 2021 · · De Camping Centrale · Alle rechten voorbehouden. · sitemap