Coronavirus Tanzania

Kaart bij reisadvies Tanzania
Kaart bij reisadvies Tanzania

Coronavirus Tanzania

Lees hier meer over Tanzania en het coronavirus.

Inreismaatregelen Tanzania

De Tanzaniaanse overheid stelt alle internationale reizigers verplicht om binnen 24 uur voor aankomst een online gezondheidsverklaring (Traveler?s Health Surveillance Form) in te vullen. Het is ook verplicht om een negatieve (RT-PCR)-testuitslag bij aankomst te laten zien. Deze testuitslag mag bij aankomst maximaal 72 uur oud zijn. Alle reizigers moeten bij aankomst ook een sneltest doen op eigen kosten (USD 25)

Reizigers die bij aankomst positief testen, symptomen van het coronavirus vertonen of binnen 14 dagen voor aankomst in Tanzania in India gereis hebben, kunnen verplicht worden om op eigen kosten 14 dagen in quarantaine te gaan. Inwoners van Tanzania mogen in dit geval 14 dagen in thuisquarantaine. Overige reizigers kiezen een plek uit de door de overheid opgestelde lijst voor de quarantaine. De maatregelen veranderen regelmatig. Lees op de website van de Tanzaniaanse overheid de laatste informatie over reizen naar Tanzania.

Coronavirus (COVID-19) Tanzania

Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, nemen de lokale autoriteiten strenge maatregelen. De meest recente informatie met instructies en adviezen vindt u op de website van het Tanzaniaanse  ministerie van Gezondheid.

Negatieve COVID-19-testuitslag en thuisquarantaine in Nederland

Als u vanuit het buitenland naar Nederland reist bent u bijna altijd verplicht zich te laten testen op COVID-19. Lees meer op Rijksoverheid.nl. Hier leest u of, en zo ja, welke testen voor uw reis verplicht zijn.

Na een verblijf in Tanzania gaat u bij terugkeer in Nederland 10 dagen in thuisquarantaine. Op dag 5 van uw quarantaine kunt u zich bij de GGD laten testen. Als deze test negatief is, eindigt de quarantaineperiode. Doe de Quarantaine Reischeck om te zien of u in quarantaine gaat, en zodat u weet wat u moet regelen als u vanuit het buitenland Nederland wilt inreizen.

Volg de adviezen op van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Testlocaties in Tanzania

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Tanzania de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels).

Vaccinaties

Zorg dat uw vaccinaties voor Tanzania op orde zijn. Neem uw vaccinatieboekje mee en draag deze bij u, zodat u het kunt laten zien. Zowel bij inchecken voor uw vlucht als bij aankomst in Tanzania. Een vaccinatie tegen gele koorts is voor binnenkomst in Tanzania verplicht als u aankomt uit een land waar gele koorts voorkomt. Ga ook na of u medicijnen tegen malaria nodig heeft.

Gezondheidssituatie

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten in Tanzania te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

RIVM · Reisadvies Tanzania en COVID-19

Het ministerie van Buitenlandse Zaken maakt reisadviezen om Nederlanders die naar Tanzania willen reizen goed te informeren over de veiligheidssituatie op een bestemming. Het ministerie van VWS adviseert, op basis van de analyses van het RIVM, het ministerie van Buitenlandse Zaken op het gebied van risico's voor de gezondheid van reizigers en de risico's voor de volksgezondheid in Nederland.

Hoe het in Tanzania staat met de verspreiding van het coronavirus SARS-CoV-2 is een belangrijk onderdeel van dit advies.

Reisadvies Tanzania RIVM
Logo RIVM

Veelgestelde vragen

Is het veilig in Tanzania?

Reis door het coronavirus alleen naar Tanzania als het noodzakelijk is. Kijk hier voor meer informatie over de andere veiligheidsrisico?s.

Wanneer mag ik naar Tanzania op vakantie?

Bekijk het reisadvies voor Tanzania voor meer informatie.

Hoe voorkom ik vervelende verrassingen op mijn kampeervakantie naar Tanzania?

Met de reischecklist van Buitenlandse Zaken kampeer je veilig en zorgeloos in Tanzania.

Wat moet ik weten over het coronavirus in Tanzania?

Lees hier meer over Tanzania en het coronavirus.

Wat moet ik doen in geval van nood?

Contactgegevens hulpdiensten, ambassade en tips over wat je zelf kunt doen in een noodsituatie.

Bronnen: Reisadvies Tanzania | Ministerie van Buitenlandse Zaken

© 2021 · · De Camping Centrale · Alle rechten voorbehouden. · sitemap