Loading...

Gezondheid Tanzania

  • Laatst gewijzigd op: 13-06-2023 | Nog steeds geldig op: 01-10-2023

Gezondheidszorg

De lokale gezondheidszorg is in Tanzania van zeer wisselende kwaliteit. In de grote steden is het niveau van de medische zorg redelijk. Op het platteland kunnen medische kennis en medicijnen schaars zijn. Houd hier rekening mee. Sluit een uitgebreide reisziektekosten- en repatri?ringsverzekering af voor de duur van uw verblijf om te voorkomen dat u voor financi?le verrassingen komt te staan.

Reisvaccinaties

In Tanzania zijn regelmatig uitbraken van (tropische) ziekten, en ook malaria en dengue komen op veel plaatsen voor. Neem de juist voorzorgsmaatregelen en laat u goed informeren.

Gele koortsvaccinatie

Komt u uit een land waar gele koorts voorkomt? Een vaccinatie tegen gele koorts is in dat geval verplicht voor binnenkomst in Tanzania. Ga ook na of u medicijnen tegen malaria nodig heeft.

GGD-app

Op reis kunt u ziek worden of last krijgen van gezondheidsklachten als diarree, bijtwonden of een zonnesteek. Download de app GGD reist mee. Daarin leest u onder andere wat u kunt doen in deze situaties.

Medicijnen

Marburgvirus

Het ministerie van Gezondheid in Tanzania heeft verklaard dat de uitbraak van het Marburgvirus in het noordwesten van het land voorbij is. Vanaf 21 maart 2023 ging het Marburgvirus rond in de Kagero-regio. Lees meer over het einde van de Marburgvirusuitbraak in Tanzania op de website van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Coronavirus

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Tanzania de website van het ministerie van Gezondheid in Tanzania (informatie in het Engels).

Eten en drinken

Drink geen water uit de kraan en let goed op waar u eet. Drink alleen water dat gekookt is of gebotteld water (water uit een fles die niet eerder open is geweest). Gebruik in dranken alleen ijsblokjes van gekookt of gebotteld water.

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

  • Reis alleen als het noodzakelijk is naar het zuidelijk grensgebied met Mozambique in de regio Mtwara. Het is niet veilig om naar oranje gebied met vakantie te gaan. Ga alleen als het noodzakelijk is. Bijvoorbeeld voor familiebezoek bij een overlijden, ernstige ziekte of ongeval. Of als u voor uw werk ergens bij moet zijn. Een toeristische reis is geen noodzakelijke reis.
  • Gaat u toch naar oranje gebied? Dit is uw eigen verantwoordelijkheid. Bereid u goed voor. De Nederlandse ambassade kan u waarschijnlijk minder goed helpen als u in de problemen komt.

Geel: let op, er zijn risico?s

  • U kunt reizen naar het gele gebied, maar let op: de veiligheidssituatie is anders dan in Nederland. Bereid uw reis daarom goed voor.

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie

Veelgestelde vragen

Is het veilig in Tanzania?

Kijk hier voor meer informatie over de veiligheidsrisico's.

Wanneer mag ik naar Tanzania op vakantie?

Bekijk het reisadvies voor Tanzania voor meer informatie.

Hoe voorkom ik vervelende verrassingen op mijn kampeervakantie naar Tanzania?

Met de reischecklist van Buitenlandse Zaken kampeer je veilig en zorgeloos in Tanzania.

Wat moet ik weten over het coronavirus in Tanzania?

Lees hier meer over Tanzania en het coronavirus.

Wat moet ik doen in geval van nood?

Contactgegevens hulpdiensten, ambassade en tips over wat je zelf kunt doen in een noodsituatie.

Bronnen: Reisadvies Tanzania | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Top