Loading...

Verkeersongevallen Tanzania

  • Laatst gewijzigd op: 03-05-2024 | Nog steeds geldig op: 22-05-2024

Wegverkeer

De verkeersveiligheid in Tanzania is slecht. Er zijn elk jaar veel dodelijke verkeersongelukken. Langeafstandsbussen zijn vaak hierbij betrokken.

Wegen zijn meestal niet verlicht. Ook hebben veel weggebruikers geen verlichting. Vooral in het regenseizoen zijn onverharde wegen buiten de grote steden slecht of niet begaanbaar.

Lees meer informatie over verkeer in Tanzania op de website van de ANWB.

Vliegverkeer

In Tanzania vliegen toeristen vaak met kleine vliegtuigen om grote afstanden te overbruggen. Wilt u met een klein vliegtuig reizen? Controleer vooraf welke luchtvaartmaatschappijen betrouwbaar en veilig zijn.

Veerboten

Wilt u met een veerboot reizen? Zoek vooraf uit welke veerbootmaatschappij betrouwbaar is. Betrouwbare maatschappijen herkent u doordat ze passagiers elektronisch registreren.

Koop vooraf uw kaartje en niet op het laatste moment. Bij de vertrekpier van de veerboten zijn veel opdringerige en onbetrouwbare kaartverkopers. Zij proberen toeristen te verleiden om een kaartje te kopen bij een specifiek loket. U loopt kans dat u daarna niet kunt reizen. Of dat u een kaartje koopt voor een kleine, onveilige boot.

In het kort

  • De kleurcode van het reisadvies is oranje voor het grensgebied tussen Tanzania en Mozambique, in de regio Mtwara. Reis alleen hierheen als het noodzakelijk is. Het is niet veilig er op vakantie te gaan. Lees meer onder Regionale risico?s.
  • Voor de rest van Tanzania geldt kleurcode geel. U kunt hierheen reizen. Maar let op: er zijn bijzondere veiligheidsrisico?s.
E-mail ontvangen als het reisadvies wijzigt? Meld u aan bij de Informatieservice. Bent u in Tanzania of gaat u erheen? Registreer uw verblijf.

Veelgestelde vragen

Is het veilig in Tanzania?

Kijk hier voor meer informatie over de veiligheidsrisico's.

Wanneer mag ik naar Tanzania op vakantie?

Bekijk het reisadvies voor Tanzania voor meer informatie.

Hoe voorkom ik vervelende verrassingen op mijn kampeervakantie naar Tanzania?

Met de reischecklist van Buitenlandse Zaken kampeer je veilig en zorgeloos in Tanzania.

Wat moet ik weten over het coronavirus in Tanzania?

Lees hier meer over Tanzania en het coronavirus.

Wat moet ik doen in geval van nood?

Contactgegevens hulpdiensten, ambassade en tips over wat je zelf kunt doen in een noodsituatie.

Bronnen: Reisadvies Tanzania | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Top