Reisadvies Thailand

Reisadvies Thailand

Laatst gewijzigd op: 17-09-2021 | Nog steeds geldig op: 19-09-2021

De kleurcode voor Thailand is oranje en een klein deel rood. Het land is door het coronavirus een zeerhoogrisicogebied. Als u vanuit Thailand naar Nederland reist moet u een negatieve PCR-test overleggen die op het moment van vertrek naar Nederland niet ouder is dan 48 uur of een negatieve antigeentest die niet ouder is dan 24 uur voor vertrek (ook als u gevaccineerd bent of een herstelbewijs heeft). U moet na aankomst in Nederland verplicht in (thuis)quarantaine. U moet dan ook een quarantaineverklaring bij u hebben. Bent u volledig gevaccineerd? Dan hoeft u vanaf 22 september 2021 niet in (thuis)quarantaine. Reis alleen naar Thailand als dat noodzakelijk is (niet voor toeristische reizen) en reis niet naar de rode gebieden, want daar zijn ernstige veiligheidsrisico’s. Als u voor strikt noodzakelijke reizen naar Thailand moet gaan, neemt u eerst contact op met de ambassade van het Koninkrijk Thailand in Den Haag om te horen of u toegelaten wordt. Zonder toelatingsdocument komt u Thailand niet binnen. Bij aankomst in Thailand gelden verplichte quarantainemaatregelen (van 14 dagen) in speciale quarantainehotels. Er kunnen regionaal andere quarantainemaatregelen gelden. Kosten zijn altijd voor eigen rekening. Meer informatie over de in Thailand en Nederland geldende (reis)maatregelen vindt u in de rubriek ‘Coronavirus’. Lees het hele reisadvies.

Download de kaart (PDF, 1,0 MB)

Kaart bij reisadvies Thailand
Kaart bij reisadvies Thailand

RIVM · Reisadvies Thailand en COVID-19

Het ministerie van Buitenlandse Zaken maakt reisadviezen om Nederlanders die naar Thailand willen reizen goed te informeren over de veiligheidssituatie op een bestemming. Het ministerie van VWS adviseert, op basis van de analyses van het RIVM, het ministerie van Buitenlandse Zaken op het gebied van risico's voor de gezondheid van reizigers en de risico's voor de volksgezondheid in Nederland.

Hoe het in Thailand staat met de verspreiding van het coronavirus SARS-CoV-2 is een belangrijk onderdeel van dit advies.

Reisadvies Thailand RIVM
Logo RIVM

Veelgestelde vragen

Is het veilig in Thailand?

Kijk hier voor meer informatie over de veiligheidsrisico's.

Wanneer mag ik naar Thailand op vakantie?

Bekijk het reisadvies voor Thailand voor meer informatie.

Hoe voorkom ik vervelende verrassingen op mijn kampeervakantie naar Thailand?

Met de reischecklist van Buitenlandse Zaken kampeer je veilig en zorgeloos in Thailand.

Wat moet ik weten over het coronavirus in Thailand?

Lees hier meer over Thailand en het coronavirus.

Wat moet ik doen in geval van nood?

Contactgegevens hulpdiensten, ambassade en tips over wat je zelf kunt doen in een noodsituatie.

Bronnen: Reisadvies Thailand | Ministerie van Buitenlandse Zaken, RIVM

© 2021 · De Camping Centrale · De Camping Centrale (website) · TUBS, CC BY-SA 3.0, via Wikimedia Commons (kaarten) · Alle rechten voorbehouden. · sitemap