Coronavirus Thailand

Coronavirus Thailand

Lees hier meer informatie over Thailand en het coronavirus.

Reis alleen naar Thailand als het noodzakelijk is. Toerisme is niet noodzakelijk.

Inreisbeperkingen

U kunt niet met uw CoronaCheck app (het digitale coronabewijs - DCC) Thailand inreizen. Dit is geldig binnen de EU en Schengen, en landen die dit bewijs hebben erkend. Er kunnen nieuwe landen buiten de EU de CoronaCheck app accepteren. Als dit zo is wordt dat in het reisadvies vermeld. U moet uw vaccinatie-, herstel- of testbewijs uitprinten en op papier meenemen.

Door de COVID-pandemie kunt u niet meer zomaar naar Thailand reizen. Neem voor u uw reis plant en voordat u uw vliegticket boekt eerst contact op met de ambassade van het Koninkrijk Thailand in Den Haag (informatie in het Engels) of u toegelaten wordt en of u een visum nodig heeft of niet.

Toegang tot Thailand kan alleen als u in het bezit bent van een door de Thaise autoriteiten afgegeven Certificate of Entry (COE). Als u naar Thailand wilt reizen, moet u voor uw vertrek zich registreren bij de Thaise overheid. Voor registratie en meer informatie hoe de procedure loopt zie de website van de Thaise overheid (informatie in het Engels).

Bij aankomst in Thailand kan gevraagd worden naar uw (reis)verzekering. Een (reis)verzekering die COVID dekt is momenteel vereist.

Actuele informatie voor alle niet-Thaise staatsburgers, die van plan zijn Thailand te bezoeken (tijdens de COVID-pandemie) kunt u vinden op de website van de ambassade van het Koninkrijk Thailand  (informatie in het Engels).

U kunt ook informatie ook lezen op de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken van Thailand (informatie in het Engels).

Quarantainemaatregelen in Thailand

Bij aankomst in Thailand moeten alle reizigers (ook als u volledig gevaccineerd bent tegen COVID-19) bij aankomst in Thailand verplicht 14 dagen in quarantaine gaan in speciale quarantainehotels. De kosten voor dit hotel zijn voor eigen rekening. Thuisquarantaine is niet toegestaan.

Regionaal kunnen andere quarantainemaatregelen gelden. Zo bestaat er een mogelijkheid om gebruik te maken van de "Phuket sand-box" maatregel. Meer informatie hierover kunt u lezen op de website van de Thaise overheid (informatie in het Engels). Voordat u vertrekt naar Thailand neem altijd eerst contact op met de ambassade van het Koninkrijk Thailand in Den Haag.

Als tijdens uw verblijf in Thailand wordt geconstateerd dat u COVID heeft, dan volgt verplichte ziekenhuisopname of quarantaineverblijf in een veldhospitaal. Dat geldt ook als u geen symptomen van COVID vertoont (asymptomatisch). Ook in die gevallen geldt dat thuisquarantaine niet is toegestaan..

Neem altijd voor u plant af te reizen naar Thailand eerst contact op met de ambassade van het Koninkrijk Thailand (informatie in het Engels). U bent dan op de hoogte welke quarantaineduur voor u van toepassing is bij aankomst in Thailand.

Informatie van de Thaise overheid over het coronavirus kunt in vinden op de website van de Thailand Tourism Organisation (informatie in het Engels).

Lokale coronamaatregelen

Door toename van besmettingen met het COVID-19 virus in heel Thailand, heeft Thailand verschillende beperkingen ingesteld voor binnenlandse reizen en openingstijden van winkels en horecagelegenheden. Er geldt een kleurcode rood/oranje/geel of groene beoordeling voor elke provincie in Thailand en de hoofdstad Bangkok (informatie in het Engels) op basis van het aantal geregistreerde COVID-19 besmettingsgevallen per provincie. Deze maatregelen kunnen per provincie verschillen en mogelijk worden uitgebreid of verder worden aangescherpt. Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en volg het plaatselijke nieuws via de lokale media. Informatie over de coronamaatregelen per provincie is ook te vinden op de website van de Thailand Tourism Organisation (informatie in het Engels). Ook kunt u actuele informatie vinden op de website van de overheid van Thailand (informatie in het Engels).

De Thaise regering adviseert iedereen alleen voor noodzakelijke doeleinden te reizen en drukke plaatsten te vermijden en de Thai Chana QR code  te downloaden en te scannen bij bezoeken aan openbare gelegenheden.

Terugkeer naar Nederland

Als u vanuit oranje gebied in het buitenland naar Nederland reist, bent u bijna altijd verplicht zich te laten testen op COVID-19. Als u vanuit Thailand naar Nederland reist moet u een NAAT/PCR test overleggen van maximaal 48 uur oud voor vertrek naar Nederland of een antigeentest van maximaal 24 uur oud voor vertrek. Ook als u gevaccineerd bent. Personen tot en met 11 jaar zijn uitgezonderd van de testplicht. Lees meer op de website van de Rijksoverheid. Hier leest u of, en zo ja, welke testen voor uw reis verplicht zijn. Ook moet u tijdens uw reis een quarantaineverklaring bij u hebben.

Na een verblijf in Thailand moet u bij terugkeer in Nederland 10 dagen verplicht in (thuis)quarantaine. Ook kinderen onder de 12 jaar krijgen het dringende advies om in (thuis)quarantaine te gaan. Kijk voor informatie over gezinsquarantaine op de website van de Rijksoverheid.

Er zijn uitzonderingen op de verplichte (thuis)quarantaine. Als u gevaccineerd bent hoeft u vanaf 22 september 2021 niet in (thuis)quarantaine. Kijk voor informatie over uitzonderingen op de quarantaineplicht op de website van de Rijksoverheid. U moet altijd een quarantaineverklaring bij u hebben, ook als u onder de uitzondering van de verplichte (thuis)quarantaine valt. Kijk voor informatie over quarantaineverklaringsformulieren op de website van de Rijksoverheid. Op dag 5 van uw (thuis)quarantaine kunt u zich bij de GGD laten testen. Als deze test negatief is, eindigt de (thuis)quarantaineperiode.

De Quarantaine Reischeck is om te zien of u in (thuis)quarantaine gaat, en zodat u weet wat u moet regelen als u vanuit het buitenland Nederland wilt inreizen. Ook als u een vaccinatiebewijs of een herstelbewijs heeft moet u een negatieve testuitslag kunnen overleggen en moet u in (thuis)quarantaine gaan.

Gezondheidssituatie

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten in Thailand te voorkomen. U kunt voor meer informatie contact opnemen met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Medische kosten en controles

Houd rekening er mee dat kosten voor medische controles en andere medische kosten soms vooruitbetaald moeten worden.

Luchtvervuiling

In grote Thaise steden kan ernstige luchtvervuiling voorkomen. Ook in het noorden en noordoosten van Thailand kan de luchtkwaliteit erg slecht zijn in bepaalde periodes van het jaar. Raadpleeg voor de luchtkwaliteit de website van de World Air Quality Index (informatie in het Engels)

Reist u met jonge kinderen of heeft u een aandoening aan de luchtwegen? Raadpleeg dan uw arts voordat u naar Thailand reist.

Kaart bij reisadvies Thailand
Kaart bij reisadvies Thailand

RIVM · Reisadvies Thailand en COVID-19

Het ministerie van Buitenlandse Zaken maakt reisadviezen om Nederlanders die naar Thailand willen reizen goed te informeren over de veiligheidssituatie op een bestemming. Het ministerie van VWS adviseert, op basis van de analyses van het RIVM, het ministerie van Buitenlandse Zaken op het gebied van risico's voor de gezondheid van reizigers en de risico's voor de volksgezondheid in Nederland.

Hoe het in Thailand staat met de verspreiding van het coronavirus SARS-CoV-2 is een belangrijk onderdeel van dit advies.

Reisadvies Thailand RIVM
Logo RIVM

Veelgestelde vragen

Is het veilig in Thailand?

Kijk hier voor meer informatie over de veiligheidsrisico's.

Wanneer mag ik naar Thailand op vakantie?

Bekijk het reisadvies voor Thailand voor meer informatie.

Hoe voorkom ik vervelende verrassingen op mijn kampeervakantie naar Thailand?

Met de reischecklist van Buitenlandse Zaken kampeer je veilig en zorgeloos in Thailand.

Wat moet ik weten over het coronavirus in Thailand?

Lees hier meer over Thailand en het coronavirus.

Wat moet ik doen in geval van nood?

Contactgegevens hulpdiensten, ambassade en tips over wat je zelf kunt doen in een noodsituatie.

Bronnen: Reisadvies Thailand | Ministerie van Buitenlandse Zaken

© 2021 · De Camping Centrale · De Camping Centrale (website) · TUBS, CC BY-SA 3.0, via Wikimedia Commons (kaarten) · Alle rechten voorbehouden. · sitemap