Veiligheidsrisico's Togo

Kaart bij reisadvies Togo
Kaart bij reisadvies Togo

Veiligheidsrisico's Togo

Gelet op het coronavirus: reis alleen naar Togo als het noodzakelijk is. Kijk hier voor meer informatie over de andere veiligheidsrisico?s. Houd rekening met criminaliteit in de hoofdstad Lomé. Pas op voor internetfraude als u via internet zakelijke contacten in Togo heeft gelegd.

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

De lokale overheid neemt maatregelen in de aanpak van de verspreiding van het coronavirus. Deze maatregelen kunnen elkaar snel opvolgen.

Onveilige gebieden

Er zijn in Togo veiligheidsrisico's die afwijken van wat u in Nederland gewend bent. Bereid u goed voor op deze risico?s en let extra op.

Terrorisme

In het noorden van Togo langs de grens met Burkina Faso kunnen (terroristische) aanslagen plaatsvinden. In het grensgebied met Togo in het oosten en zuidoosten van Burkina Faso, is het leger van Burkina Faso actief tegen terroristische groepen en grensoverschrijdende criminelen. Bekijk ook het reisadvies voor Burkina Faso.

Criminaliteit

Houd rekening met berovingen en soms ook gewelddadige overvallen in Togo. Vooral op de boulevard in de hoofdstad Lomé, bij stranden en markten kunt u een doelwit zijn. Heeft u een betrouwbare contactpersoon in Togo? Vraag deze dan u te begeleiden bij uw aankomst en vertrek.

Neem voor uw veiligheid de volgende voorzorgsmaatregelen:

  • Ga niet na zonsondergang de straat op. Ook niet om te reizen.
  • Wees ook overdag op uw hoede en loop niet alleen over straat. Overdag vinden namelijk de meeste overvallen plaats.
  • Vermijd sloppenwijken.
  • Draag geld, creditcards en andere waardevolle documenten onopvallend op uw lichaam. Bijvoorbeeld in een heuptasje of money belt.
  • Draag geen opvallende sieraden of juwelen.
  • Bewaar uw paspoort, vliegticket en geld dat u niet direct nodig heeft op een veilige plek.
  • Bied geen verzet bij een overval of beroving. Als u hier slachtoffer van wordt, geef uw bezittingen dan af. Verzet leidt vaak tot (meer) geweld.
  • Verlies uw bezittingen niet uit het oog.

Demonstraties

In de hoofdstad Lomé en in andere grote steden in het land kunnen demonstraties voorkomen. Deze kunnen tot geweld leiden. Vermijd daarom demonstraties.

Internetfraude

Pas op voor internetfraude als u via internet zakelijke contacten in Togo heeft gelegd. Internetfraude gebeurt vaak bij specialistische opdrachten. Laat daarom de referenties van uw contacten natrekken.

RIVM · Reisadvies Togo en COVID-19

Het ministerie van Buitenlandse Zaken maakt reisadviezen om Nederlanders die naar Togo willen reizen goed te informeren over de veiligheidssituatie op een bestemming. Het ministerie van VWS adviseert, op basis van de analyses van het RIVM, het ministerie van Buitenlandse Zaken op het gebied van risico's voor de gezondheid van reizigers en de risico's voor de volksgezondheid in Nederland.

Hoe het in Togo staat met de verspreiding van het coronavirus SARS-CoV-2 is een belangrijk onderdeel van dit advies.

Reisadvies Togo RIVM
Logo RIVM

Veelgestelde vragen

Is het veilig in Togo?

Gelet op het coronavirus: reis alleen naar Togo als het noodzakelijk is. Kijk hier voor meer informatie over de andere veiligheidsrisico?s. Houd rekening met criminaliteit in de hoofdstad Lomé. Pas op voor internetfraude als u via internet zakelijke contacten in Togo heeft gelegd.

Wanneer mag ik naar Togo op vakantie?

Bekijk het reisadvies voor Togo voor meer informatie.

Hoe voorkom ik vervelende verrassingen op mijn kampeervakantie naar Togo?

Met de reischecklist van Buitenlandse Zaken kampeer je veilig en zorgeloos in Togo.

Wat moet ik weten over het coronavirus in Togo?

Lees hier meer over Togo en het coronavirus.

Wat moet ik doen in geval van nood?

Contactgegevens hulpdiensten, ambassade en tips over wat je zelf kunt doen in een noodsituatie.

Bronnen: Reisadvies Togo | Ministerie van Buitenlandse Zaken

© 2021 · · De Camping Centrale · Alle rechten voorbehouden. · sitemap