Coronavirus Trinidad en Tobago

Kaart bij reisadvies Trinidad en Tobago
Kaart bij reisadvies Trinidad en Tobago

Coronavirus Trinidad en Tobago

Lees hier meer informatie over Trinidad en Tobago en het coronavirus.

Inreisbeperkingen

Alleen personen met de Trinidadiaanse nationaliteit en buitenlanders met een vaste verblijfsvergunning worden toegelaten tot Trinidad & Tobago, Voor aankomst moet  toestemming zijn afgegeven door het Ministerie van National Security.

Personen die aankomen in Trinidad en Tobogo uit een het door coronavirus getroffen gebied zijn verplicht 14 dagen lang in zelfquarantaine te gaan. Neem contact op met een huisarts of epidemioloog voor verdere instructies.

Maatregelen coronavirus

Om het risico op verspreiding van het coronavirus (COVID-19) te verkleinen neemt de lokale overheid maatregelen.

Negatieve COVID-19-testuitslag en thuisquarantaine in Nederland

Als u vanuit het buitenland naar Nederland reist bent u bijna altijd verplicht zich te laten testen op COVID-19. Lees meer op Rijksoverheid.nl. Hier leest u of, en zo ja, welke testen voor uw reis verplicht zijn.

Na een verblijf in Trinidad en Tobago gaat u bij terugkeer in Nederland 10 dagen in thuisquarantaine. Op dag 5 van uw quarantaine kunt u zich bij de GGD laten testen. Als deze test negatief is, eindigt de quarantaineperiode. Doe de Quarantaine Reischeck om te zien of u in quarantaine gaat, en zodat u weet wat u moet regelen als u vanuit het buitenland Nederland wilt inreizen.

Volg de adviezen van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en het Rijksinstituut voor de Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Testlocaties in Trinidad en Tobago

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Trinidad en Tobago de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels). 

Gezondheidssituatie

Specifieke informatie voor Trinidad en Tobago kunt u vinden op de website van het ministerie van Gezondheid van Trinidad en Tobago (informatie in het Engels).

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten in Trinidad en Tobago te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

RIVM · Reisadvies Trinidad en Tobago en COVID-19

Het ministerie van Buitenlandse Zaken maakt reisadviezen om Nederlanders die naar Trinidad en Tobago willen reizen goed te informeren over de veiligheidssituatie op een bestemming. Het ministerie van VWS adviseert, op basis van de analyses van het RIVM, het ministerie van Buitenlandse Zaken op het gebied van risico's voor de gezondheid van reizigers en de risico's voor de volksgezondheid in Nederland.

Hoe het in Trinidad en Tobago staat met de verspreiding van het coronavirus SARS-CoV-2 is een belangrijk onderdeel van dit advies.

Reisadvies Trinidad en Tobago RIVM
Logo RIVM

Veelgestelde vragen

Is het veilig in Trinidad en Tobago?

Reis alleen naar Trinidad en Tobago als dat noodzakelijk is.

Wanneer mag ik naar Trinidad en Tobago op vakantie?

Bekijk het reisadvies voor Trinidad en Tobago voor meer informatie.

Hoe voorkom ik vervelende verrassingen op mijn kampeervakantie naar Trinidad en Tobago?

Met de reischecklist van Buitenlandse Zaken kampeer je veilig en zorgeloos in Trinidad en Tobago.

Wat moet ik weten over het coronavirus in Trinidad en Tobago?

Lees hier meer over Trinidad en Tobago en het coronavirus.

Wat moet ik doen in geval van nood?

Contactgegevens hulpdiensten, ambassade en tips over wat je zelf kunt doen in een noodsituatie.

Bronnen: Reisadvies Trinidad en Tobago | Ministerie van Buitenlandse Zaken

© 2021 · · De Camping Centrale · Alle rechten voorbehouden. · sitemap