Coronavirus Tsjaad

Kaart bij reisadvies Tsjaad
Kaart bij reisadvies Tsjaad

Coronavirus Tsjaad

Medische voorzieningen in Tsjaad zijn zeer beperkt. Lees hier ook meer over Tsjaad en het coronavirus.

Inreismaatregelen Tsjaad

Bij aankomst in Tsjaad moet u een negatief COVID-19- testresultaat laten zien dat niet ouder mag zijn dan 72 uur. Blijft u langer dan 7 dagen in Tsjaad? Dan wordt van u verwacht dat u 7 dagen in thuisquarantaine gaat en  opnieuw een COVID-19 test ondergaat. Blijft u korter dan 7 dagen in Tsjaad? Dan hoeft u niet 7 dagen in quarantaine te gaan.

Op dit moment laat Tsjaad alleen reizen toe door diplomaten, VN, hulporganisaties, en bedrijven of (hulp-)organisaties die een formele uitnodiging hebben gekregen van de Tsjadische overheid (via de Tsjadische Ambassade in Brussel of Parijs).

Bij vertrek uit Tsjaad moet u ook een negatieve COVID-19- testuitslag van niet ouder dan 72 uur laten zien.

Coronavirusmaatregelen (COVID-19) Tsjaad

Er zijn maatregelen genomen om de verspreiding van het coronavirus (COVID-19) in Tsjaad tegen te gaan.

De meest recente informatie met instructies en adviezen vindt u op de website van de overheid van Tsjaad (informatie in het Frans).

Negatieve COVID-19-testuitslag en thuisquarantaine in Nederland

Als u vanuit het buitenland naar Nederland reist bent u bijna altijd verplicht zich te laten testen op COVID-19. Lees meer op Rijksoverheid.nl. Hier leest u of, en zo ja, welke testen voor uw reis verplicht zijn.

Na een verblijf in Tsjaad gaat u bij terugkeer in Nederland 10 dagen in thuisquarantaine. Op dag 5 van uw quarantaine kunt u zich bij de GGD laten testen. Als deze test negatief is, eindigt de quarantaineperiode. Doe de Quarantaine Reischeck om te bepalen welke stappen u moet nemen als u terugkomt van uw reis.

Volg de adviezen van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en het Rijksinstituut voor de Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Testlocaties in Tsjaad 

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Tsjaad de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels). 

Medische zorg

In de hoofdstad N?Djamena is een lokaal ziekenhuis. De beschikbare medische zorg is minimaal.

Er is een kliniek van SOS International. U heeft een contract nodig om hier binnen te komen. Informatie vindt u op de Engelstalige website van SOS International.

Gezondheidssituatie

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten in Tsjaad te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Ook op de website van de World Health Organization vindt u informatie over epidemieën (informatie in het Engels).

RIVM · Reisadvies Tsjaad en COVID-19

Het ministerie van Buitenlandse Zaken maakt reisadviezen om Nederlanders die naar Tsjaad willen reizen goed te informeren over de veiligheidssituatie op een bestemming. Het ministerie van VWS adviseert, op basis van de analyses van het RIVM, het ministerie van Buitenlandse Zaken op het gebied van risico's voor de gezondheid van reizigers en de risico's voor de volksgezondheid in Nederland.

Hoe het in Tsjaad staat met de verspreiding van het coronavirus SARS-CoV-2 is een belangrijk onderdeel van dit advies.

Reisadvies Tsjaad RIVM
Logo RIVM

Veelgestelde vragen

Is het veilig in Tsjaad?

Reis niet naar de grensgebieden met de buurlanden van Tsjaad. Reis ook niet naar het gebied rond het Tsjaadmeer en het noorden van het land.

Wanneer mag ik naar Tsjaad op vakantie?

Bekijk het reisadvies voor Tsjaad voor meer informatie.

Hoe voorkom ik vervelende verrassingen op mijn kampeervakantie naar Tsjaad?

Met de reischecklist van Buitenlandse Zaken kampeer je veilig en zorgeloos in Tsjaad.

Wat moet ik weten over het coronavirus in Tsjaad?

Lees hier meer over Tsjaad en het coronavirus.

Wat moet ik doen in geval van nood?

Contactgegevens hulpdiensten, ambassade en tips over wat je zelf kunt doen in een noodsituatie.

Bronnen: Reisadvies Tsjaad | Ministerie van Buitenlandse Zaken

© 2021 · · De Camping Centrale · Alle rechten voorbehouden. · sitemap