Coronavirus Tunesië

Kaart bij reisadvies Tunesië
Kaart bij reisadvies Tunesië

Coronavirus Tunesië

Lees hier meer informatie over Tunesië en het coronavirus.

Inreisbeperkingen Tunesië tot 1 juni 2021

Tunesië laat onder bepaalde voorwaarden weer reizigers toe. Tot 1 juni 2021 geldt dat  alle reizigers naar Tunesië in het bezit moeten zijn van een negatieve PCR-testuitslag die niet ouder is dan 72 uur voor vertrek naar Tunesië. Neem een bewijs hiervan mee uitgeprint op papier. Bij aankomst in Tunesië moet u 7 dagen in quarantaine in een door de staat goedgekeurd hotel. Check met uw hotel of dit het geval is. Een bevestiging hiervan moet u (uitgeprint op papier) kunnen laten zien bij het instappen van het vliegtuig.

Na de 7 dagen moet u een 2e PCR-test doen, die u vóór uw reis aanvraagt via deze overheidswebsite. Een bevestiging hiervan moet u kunnen laten zien tijdens uw reis, bij voorkeur uitgeprint op papier. De kosten zijn voor uw eigen rekening.

Inreisbeperkingen vanaf 1 juni 2021

Vanaf 1 juni 2021 gelden aangepaste regels voor de toegang tot Tunesië.

  • Er is geen negatieve PCR-testuitslag of quarantaine nodig voor mensen die aan kunnen tonen dat zij volledig gevaccineerd zijn, óf in de laatste 6 weken voor de reis met het coronavirus besmet zijn geweest. Neem hiervan een officieel bewijs mee op reis en houdt deze uitgeprint bij u.
  • Voor reizigers boven de 12 jaar die niet (of niet volledig) gevaccineerd zijn en niet in de laatste 6 weken besmet zijn geweest met het coronavirus blijft een negatieve PCR-testuitslag (niet ouder dan 72 uur voor vertrek naar Tunesië) nodig. Neem deze uitgeprint mee op reis. Ook moet u bij aankomst een verklaring tekenen dat u 7 dagen in zelfisolatie gaat.

Als inkomende reiziger bent u verplicht om een formulier te ondertekenen en de app ?E7mi? (informatie in het Frans) te installeren op uw telefoon waarmee de Tunesische overheid contact met u kan opnemen. Tijdens uw reis kunt u gevraagd worden om een bewijs van uw inschrijving in E7mi te laten zien, inclusief QR-code, bij voorkeur uitgeprint op papier.

Reizen van en naar het Verenigd Koninkrijk, Zuid-Afrika en Brazilië zijn door de nieuwe varianten van het coronavirus niet toegestaan.

Bent u Nederlander maar woont u buiten het Koninkrijk? Controleer dan het reisadvies voor Tunesië opgesteld door de autoriteiten van het land waar u woont.

Algemene maatregelen

Er zijn maatregelen genomen om verspreiding van het coronavirus in Tunesië stabiel te houden.

  • Er geldt een avondklok van 22.00 uur tot 05.00 uur. U mag dan niet buiten komen.
  • In Tunesië moet u 1 meter afstand houden van elkaar.
  • In publieke ruimten en horecagelegenheden kunnen voorzorgsmaatregelen worden genomen zoals het verplicht dragen van een mondkapje, het meten van de lichaamstemperatuur bij binnenkomst of het verplichte gebruik van desinfecterende handgel. Voor toeristen die in hotels verblijven gelden ook specifieke voorschriften, stelt u zich hiervan op de hoogte in uw hotel.

Let op: lokale autoriteiten kunnen plaatselijk besluiten om de coronamaatregelen (opnieuw) in te voeren. Vraag hiernaar bij uw hotel of verblijfplaats.

Testlocaties in Tunesië 

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Tunesië de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels). 

Negatieve COVID-19-testuitslag en thuisquarantaine in Nederland

Als u vanuit het buitenland naar Nederland reist bent u bijna altijd verplicht zich te laten testen op COVID-19. Lees meer op Rijksoverheid.nl. Hier leest u of, en zo ja, welke testen voor uw reis verplicht zijn.

Na een verblijf in Tunesië gaat u bij terugkeer in Nederland in quarantaine. Doe de Quarantaine Reischeck om te zien of u in quarantaine gaat, en zodat u weet wat u moet regelen als u vanuit het buitenland Nederland wilt inreizen.

Volg de adviezen op van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). 

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Gezondheidssituatie

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten in Tunesië te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

RIVM · Reisadvies Tunesië en COVID-19

Het ministerie van Buitenlandse Zaken maakt reisadviezen om Nederlanders die naar Tunesië willen reizen goed te informeren over de veiligheidssituatie op een bestemming. Het ministerie van VWS adviseert, op basis van de analyses van het RIVM, het ministerie van Buitenlandse Zaken op het gebied van risico's voor de gezondheid van reizigers en de risico's voor de volksgezondheid in Nederland.

Hoe het in Tunesië staat met de verspreiding van het coronavirus SARS-CoV-2 is een belangrijk onderdeel van dit advies.

Reisadvies Tunesië RIVM
Logo RIVM

Veelgestelde vragen

Is het veilig in Tunesië?

Kijk hier voor meer informatie over de veiligheidsrisico?s.

Wanneer mag ik naar Tunesië op vakantie?

Bekijk het reisadvies voor Tunesië voor meer informatie.

Hoe voorkom ik vervelende verrassingen op mijn kampeervakantie naar Tunesië?

Met de reischecklist van Buitenlandse Zaken kampeer je veilig en zorgeloos in Tunesië.

Wat moet ik weten over het coronavirus in Tunesië?

Lees hier meer over Tunesië en het coronavirus.

Wat moet ik doen in geval van nood?

Contactgegevens hulpdiensten, ambassade en tips over wat je zelf kunt doen in een noodsituatie.

Bronnen: Reisadvies Tunesië | Ministerie van Buitenlandse Zaken

© 2021 · · De Camping Centrale · Alle rechten voorbehouden. · sitemap