Coronavirus Tuvalu

Kaart bij reisadvies Tuvalu
Kaart bij reisadvies Tuvalu

Coronavirus Tuvalu

Lees hier meer informatie over het coronavirus.

Coronavirus (COVID-19) Tuvalu 

Om verspreiding van het coronavirus (COVID-19) op Tuvalu te verkleinen hebben de lokale autoriteiten maatregelen genomen.  

Negatieve COVID-19-testuitslag en thuisquarantaine in Nederland

Als u vanuit het buitenland naar Nederland reist bent u bijna altijd verplicht zich te laten testen op COVID-19. Lees meer op Rijksoverheid.nl. Hier leest u of, en zo ja, welke testen voor uw reis verplicht zijn.

Na een verblijf in Tuvalu gaat u bij terugkeer in Nederland 10 dagen in thuisquarantaine. Op dag 5 van uw quarantaine kunt u zich bij de GGD laten testen. Als deze test negatief is, eindigt de quarantaineperiode. Doe de Quarantaine Reischeck om te zien of u in quarantaine gaat, en zodat u weet wat u moet regelen als u vanuit het buitenland Nederland wilt inreizen.

Volg de adviezen op van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). 

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Testlocaties in Tuvalu 

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Tuvalu de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels).

Gezondheidssituatie

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten in Tuvalu te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

RIVM · Reisadvies Tuvalu en COVID-19

Het ministerie van Buitenlandse Zaken maakt reisadviezen om Nederlanders die naar Tuvalu willen reizen goed te informeren over de veiligheidssituatie op een bestemming. Het ministerie van VWS adviseert, op basis van de analyses van het RIVM, het ministerie van Buitenlandse Zaken op het gebied van risico's voor de gezondheid van reizigers en de risico's voor de volksgezondheid in Nederland.

Hoe het in Tuvalu staat met de verspreiding van het coronavirus SARS-CoV-2 is een belangrijk onderdeel van dit advies.

Reisadvies Tuvalu RIVM
Logo RIVM

Veelgestelde vragen

Is het veilig in Tuvalu?

Gelet op het coronavirus: reis alleen naar Tuvalu als het noodzakelijk is. Kijk hier voor meer informatie over de andere veiligheidsrisico's.

Wanneer mag ik naar Tuvalu op vakantie?

Bekijk het reisadvies voor Tuvalu voor meer informatie.

Hoe voorkom ik vervelende verrassingen op mijn kampeervakantie naar Tuvalu?

Met de reischecklist van Buitenlandse Zaken kampeer je veilig en zorgeloos in Tuvalu.

Wat moet ik weten over het coronavirus in Tuvalu?

Lees hier meer over Tuvalu en het coronavirus.

Wat moet ik doen in geval van nood?

Contactgegevens hulpdiensten, ambassade en tips over wat je zelf kunt doen in een noodsituatie.

Bronnen: Reisadvies Tuvalu | Ministerie van Buitenlandse Zaken

© 2021 · · De Camping Centrale · Alle rechten voorbehouden. · sitemap