Tips van de ambassade Venezuela

Kaart bij reisadvies Venezuela
Kaart bij reisadvies Venezuela

Tips van de ambassade Venezuela

Geef kopieën van uw reisdocumenten af als bijvoorbeeld de politie daar om vraagt. Houd altijd uw originele documenten bij u.

Elk land heeft eigen wetten, regels, gebruiken en bijzonderheden. Deze kunnen heel anders zijn dan in Nederland. Hieronder volgen de specifieke tips van onze ambassade voor Venezuela.

Drugs

Straffen voor drugsbezit zijn erg hoog in Venezuela. Het leven in gevangenissen in Venezuela is erg zwaar en gevaarlijk. Er komen vaak opstanden en gijzelingen met dodelijke afloop voor.

Corruptie

De waarden en normen van Venezolaanse politieagenten zijn anders dan u in Nederland gewend bent. Een politieagent in Venezuela is niet per definitie betrouwbaar. Corruptie komt vaak voor, ook bij de politie.

Belangrijke documenten

Maak kopieën van uw reisdocumenten. Bewaar deze ook digitaal. Geef die af als bijvoorbeeld de politie daar om vraagt en houd het origineel bij u.

Reizen met minderjarigen

Minderjarigen die alleen of met 1 ouder reizen, hebben een notariële akte met toestemming van de andere ouder nodig.

LHBTI (lesbiennes, homo?s, biseksuelen, transgenders, interseksen personen)

Vooral door de autoriteiten is er sprake van discriminatie. Transgenders zijn soms slachtoffer van politiegeweld. Het veiligheidsrisico is beperkt. Voor openlijke LHBTI reizigers is het aan te raden extra op te letten bij de omgang met de autoriteiten.

RIVM · Reisadvies Venezuela en COVID-19

Het ministerie van Buitenlandse Zaken maakt reisadviezen om Nederlanders die naar Venezuela willen reizen goed te informeren over de veiligheidssituatie op een bestemming. Het ministerie van VWS adviseert, op basis van de analyses van het RIVM, het ministerie van Buitenlandse Zaken op het gebied van risico's voor de gezondheid van reizigers en de risico's voor de volksgezondheid in Nederland.

Hoe het in Venezuela staat met de verspreiding van het coronavirus SARS-CoV-2 is een belangrijk onderdeel van dit advies.

Reisadvies Venezuela RIVM
Logo RIVM

Veelgestelde vragen

Is het veilig in Venezuela?

De veiligheidssituatie in Venezuela is slecht. Reis niet naar verschillende gebieden in Venezuela. Buiten Caracas is er een tekort aan sommige eerste levensbehoeften. Reizigers lopen een verhoogd veiligheidsrisico.

Wanneer mag ik naar Venezuela op vakantie?

Bekijk het reisadvies voor Venezuela voor meer informatie.

Hoe voorkom ik vervelende verrassingen op mijn kampeervakantie naar Venezuela?

Met de reischecklist van Buitenlandse Zaken kampeer je veilig en zorgeloos in Venezuela.

Wat moet ik weten over het coronavirus in Venezuela?

Lees hier meer over Venezuela en het coronavirus.

Wat moet ik doen in geval van nood?

Contactgegevens hulpdiensten, ambassade en tips over wat je zelf kunt doen in een noodsituatie.

Bronnen: Reisadvies Venezuela | Ministerie van Buitenlandse Zaken

© 2021 · · De Camping Centrale · Alle rechten voorbehouden. · sitemap