Coronavirus Verenigd Koninkrijk

Coronavirus Verenigd Koninkrijk

Lees hier meer over het Verenigd Koninkrijk en het coronavirus.

Reis alleen naar het Verenigd Koninkrijk als het noodzakelijk is.

Inreisbeperkingen Verenigd Koninkrijk van Groot-Brittannië en Noord-Ierland

Het Verenigd Koninkrijk van Groot-Brittannië en Noord Ierland is naar fase 4 van de ?road map? overgegaan en veel COVID-maatregelen zijn versoepeld. Meer informatie op de website van de Britse overheid (in het Engels).

Er geldt geen quarantaineplicht meer in het VK voor reizigers die in het VK volledig gevaccineerd zijn (14 dagen na uw laatste vaccinatie) door de NHS en hun vaccinatiestatus kunnen aantonen.

Het is mogelijk om met uw coronabewijs (Digitale Corona Certificaat - DCC) Engeland en Schotland in te reizen. Er is  geen quarantaineplicht meer in Engeland en Schotland voor reizigers die volledig gevaccineerd zijn met vaccins goedgekeurd door het EMA.

Bij aankomst in het Verenigd Koninkrijk blijft het laten zien van een negatieve COVID-19- test vereist. De test moet maximaal 72 uur voor vertrek zijn afgenomen. Dit mag een negatieve PCR- of antigeentest zijn.  Voor aankomst in het Verenigd Koninkrijk van Groot-Brittannië en Noord-Ierland  moet u een PCR-test op dag 2 na aankomst geboekt hebben. Deze test zal in het VK moeten worden afgenomen. U moet het bewijs van de geboekte test bij binnenkomst laten zien. Voor aankomst moet u uw reis- en contactinformatie doorgeven via het Passenger Locator Form (informatie in het Engels).

Meer informatie over de testvereisten kunt u vinden op de website van de Britse overheid (informatie in het Engels).

Is de test die voor vertrek is afgenomen geen PCR-test? Dan moet u er op letten dat de precieze specificaties en gevoeligheid van de test (zoals geformuleerd op de website van de Britse overheid) op het certificaat vermeld staan.

U kunt op de website van de Britse overheid (informatie in het Engels) richtlijnen vanuit de Britse overheid vinden, over de criteria voor testprocedures ten behoeve van internationaal reisverkeer.

De quarantaine plicht van 10-dagen geldt wel voor reizigers die niet (volledig) gevaccineerd zijn. Na aankomst bent u verplicht om in quarantaine te gaan. Voor vertrek naar het Verenigd Koninkrijk moet u een afspraak maken voor een PCR-test op dag 2 en dag 8 van de quarantaine in het VK. U moet het bewijs van de geboekte test laten zien bij binnenkomst. Lees de uitzonderingen op deze regeling (informatie in het Engels). De verplichte quarantaine kan ingekort worden via de ?Test to Release?  tot 5 dagen.

Lees verder onder het kopje ?Quarantainemaatregelen in het Verenigd Koninkrijk van Groot-Brittannië bij aankomst?.

Er geldt er in Engeland een verkeerslichtensysteem voor internationaal reizen en moet u de regels volgen wanneer u terugkeert naar Engeland, afhankelijk van het feit of u uit een land met een rode, oranje, of groene lijst komt. Lees meer informatie op de website van de Britse overheid (informatie in het Engels).

Alle actuele informatie kunt u lezen op de website: Quarantaine in het Verenigd Koninkrijk van Groot-Brittannië en Noord-Ierland (informatie in het Engels). Als u zich niet aan de thuisquarantaine houdt, geeft de Britse overheid aan dat u een boete tot GBP 1.000,- kan worden opgelegd.

Let op dat voor Wales, Noord-Ierland en de Kanaaleilanden andere regels gelden.

Schotland, Wales, Noord-Ierland

Voor Schotland, Wales en Noord-Ierland kunnen andere overheidsmaatregelen gelden.

Schotland

Voor actuele gegevens en informatie over de verschillende levels per regio in Schotland, raadpleeg de website over Schotland (informatie in het Engels).

Wales

Lees meer over het Coronavirus en de inreismaatregelen voor Wales op de website van de lokale overheid van Wales (informatie in het Engels).

Meer informatie over de versoepelde maatregelen vind u eveneens op de website van de lokale overheid van Wales (informatie in het Engels).

Noord-Ierland

Zie voor actuele informatie de website van de lokale overheid van Noord-Ierland (informatie in het Engels).

Lees meer over de inreismaatregelen voor Noord-Ierland op de website van de lokale overheid van Noord-Ierland (informatie in het Engels).

Kanaaleilanden

Guernsey

Als u op Guernsey aankomt bent u, afhankelijk vanuit welk land u aankomt, verplicht in (thuis)quarantaine te gaan. Meer informatie is te vinden op de website van de overheid van Guernsey (informatie in het Engels). Meer informatie over de huidige reisvereisten is te vinden op de website van de overheid van Guernsey (informatie in het Engels).

Als u vanuit Nederland met uw eigen boot aankomt in de Bailiwick of Guernsey moet u op de dag van aankomst en op dag 6 een test laten afnemen. U moet verplicht minimaal 7 dagen in quarantaine.

Jersey

Alle reizigers vanaf 11 jaar moeten een registratieformulier invullen 48 uur voor aankomst op Jersey. Bij aankomst op Jersey heeft u de keus tussen 14 dagen in (thuis)quarantaine of een negatieve COVID-19 test niet ouder dan 72 uur te overleggen. U kunt de test ook bij aankomst ondergaan. Bij het afwachten van de testuitslag wordt van u verwacht dat u uw sociale contacten beperkt en zoveel mogelijk op uw verblijfplaats verblijft. Covid19-testen zijn beschikbaar op Jersey International Airport en St Helier Harbour Elizabeth Terminal. Meer informatie kunt u lezen op de website van de overheid van Jersey (informatie in het Engels).

Isle of Man

Op Isle of Man zijn geen coronamaatregelen van kracht. Alleen inwoners van Isle of Man kunnen inreizen. Er geldt voor deze reizigers een quarantaineplicht bij aankomst. Lees meer op de website van de overheid van Isle of Man, ook over de meest recent geldende reisbeperkingen (informatie in het Engels).

Gibraltar

Meer informatie kunt u lezen op de website Gibraltar Covid-19 Travel Information.

Bermuda

Meer informatie kunt u lezen op de website van de overheid van Bermuda.

Terugkeer naar Nederland

Als u vanuit oranje gebied in het buitenland naar Nederland reist, bent u bijna altijd verplicht zich te laten testen op COVID-19. U moet als u uit het Verenigd Koninkrijk komt een NAAT/PCR test overleggen van maximaal 48 uur oud voor vertrek naar Nederland of een antigeentest van maximaal 24 uur oud voor vertrek. Ook als u gevaccineerd of hersteld bent. Personen tot en met 11 jaar zijn uitgezonderd van de testplicht. Lees meer op de website van de Rijksoverheid. Hier leest u of, en zo ja, welke testen voor uw reis verplicht zijn. Ook moet u tijdens uw reis een quarantaineverklaring bij u hebben.

Na een verblijf in het Verenigd Koninkrijk moet u bij terugkeer in Nederland 10 dagen verplicht in (thuis)quarantaine. Ook kinderen onder de 12 jaar krijgen het dringende advies om in (thuis)quarantaine te gaan. Kijk voor informatie op de website van de Rijksoverheid over gezinsquarantaine.

Er zijn uitzonderingen op de verplichte (thuis)quarantaine. Als u gevaccineerd bent hoeft u vanaf 22 september 2021 niet in (thuis)quarantaine. U moet altijd een quarantaineverklaring bij u hebben, ook als u onder de uitzondering van de verplichte (thuis)quarantaine valt. Op dag 5 van uw (thuis)quarantaine kunt u zich bij de GGD laten testen. Als deze test negatief is, eindigt de (thuis)quarantaineperiode.

De Quarantaine Reischeck is om te zien of u in (thuis)quarantaine gaat, en zodat u weet wat u moet regelen als u vanuit het buitenland Nederland wilt inreizen.

Ook als u een vaccinatiebewijs of een herstelbewijs heeft moet u een negatieve testuitslag kunnen overleggen en moet u in (thuis)quarantaine gaan.

Volg de adviezen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) op.

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt. Gebruik antiseptische gel.

Testlocaties in het Verenigd Koninkrijk van Groot-Brittannië en Noord-Ierland

Zie voor meer informatie over de testlocaties in het Verenigd Koninkrijk van Groot-Brittannië en Noord-Ierland de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels). 

De Britse overheid geeft aan dat het niet mogelijk is een gratis test van de NHS (National Health Service) te ondergaan als u het land verlaat. Meer informatie over een NHS-test kunt u op deze website van de Britse overheid vinden (informatie in het Engels).

Gezondheidssituatie

Over het algemeen is de gezondheidssituatie in het Verenigd Koninkrijk vergelijkbaar met die in Nederland. Als u wilt checken of er voor het Verenigd Koninkrijk bijzonderheden zijn, kijk dan op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering. Neem voor meer informatie over bijvoorbeeld vaccinaties contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Kaart bij reisadvies Verenigd Koninkrijk
Kaart bij reisadvies Verenigd Koninkrijk

RIVM · Reisadvies Verenigd Koninkrijk en COVID-19

Het ministerie van Buitenlandse Zaken maakt reisadviezen om Nederlanders die naar Verenigd Koninkrijk willen reizen goed te informeren over de veiligheidssituatie op een bestemming. Het ministerie van VWS adviseert, op basis van de analyses van het RIVM, het ministerie van Buitenlandse Zaken op het gebied van risico's voor de gezondheid van reizigers en de risico's voor de volksgezondheid in Nederland.

Hoe het in Verenigd Koninkrijk staat met de verspreiding van het coronavirus SARS-CoV-2 is een belangrijk onderdeel van dit advies.

Reisadvies Verenigd Koninkrijk RIVM
Logo RIVM

Veelgestelde vragen

Is het veilig in Verenigd Koninkrijk?

Kijk hier voor meer informatie over de veiligheidsrisico's.

Wanneer mag ik naar Verenigd Koninkrijk op vakantie?

Bekijk het reisadvies voor Verenigd Koninkrijk voor meer informatie.

Hoe voorkom ik vervelende verrassingen op mijn kampeervakantie naar Verenigd Koninkrijk?

Met de reischecklist van Buitenlandse Zaken kampeer je veilig en zorgeloos in Verenigd Koninkrijk.

Wat moet ik weten over het coronavirus in Verenigd Koninkrijk?

Lees hier meer over Verenigd Koninkrijk en het coronavirus.

Wat moet ik doen in geval van nood?

Contactgegevens hulpdiensten, ambassade en tips over wat je zelf kunt doen in een noodsituatie.

Bronnen: Reisadvies Verenigd Koninkrijk | Ministerie van Buitenlandse Zaken

© 2021 · De Camping Centrale · De Camping Centrale (website) · TUBS, CC BY-SA 3.0, via Wikimedia Commons (kaarten) · Alle rechten voorbehouden. · sitemap