Coronavirus Vietnam

Kaart bij reisadvies Vietnam
Kaart bij reisadvies Vietnam

Coronavirus Vietnam

Lees hier meer informatie over Vietnam en het coronavirus.

Inreisbeperkingen Vietnam

Er geldt een algemeen inreisverbod voor bijna alle buitenlandse reizigers. Reis alleen als het noodzakelijk is naar Vietnam en reis pas als u zeker weet dat u wordt toegelaten. De Vietnamese autoriteiten weigeren bijna alle reizigers toegang. Toeristische reizen zijn verboden. Personen die mogen inreizen zijn o.a. diplomaten, investeerders, experts, hooggekwalificeerde werknemers, managers en hun familieleden, internationale studenten, buitenlandse familieleden van Vietnamese onderdanen.

Iedereen die wordt toegelaten, krijgt bij binnenkomst in Vietnam een medische test en moet verplicht 21 dagen in quarantaine in een door de lokale overheid aangewezen hotel. De kosten zijn voor eigen rekening. De quarantaineverplichting wordt daarnaast verlengd met 1 week van thuisquarantaine en zelfmonitoring. Tijdens deze 4 weken wordt u regelmatig getest op COVID-19.

De grensovergangen met China zijn nog tijdelijk gesloten. Toegangverlening alleen met speciale goedkeuring van de Vietnamese autoriteiten.

Coronamaatregelen (COVID-19) 

Actuele informatie over de lokale coronamaatregelen kunt u vinden op de website van de lokale overheid (informatie in het Engels)

Negatieve COVID-19-testuitslag en thuisquarantaine in Nederland

Als u vanuit het buitenland naar Nederland reist bent u bijna altijd verplicht zich te laten testen op COVID-19. Lees meer op Rijksoverheid.nl. Hier leest u of, en zo ja, welke testen voor uw reis verplicht zijn.

Na een verblijf in Vietnam gaat u bij terugkeer in Nederland 10 dagen in thuisquarantaine. Op dag 5 van uw quarantaine kunt u zich bij de GGD laten testen. Als deze test negatief is, eindigt de quarantaineperiode. Doe de Quarantaine Reischeck om te zien of u in quarantaine gaat, en zodat u weet wat u moet regelen als u vanuit het buitenland Nederland wilt inreizen.

Volg de adviezen op van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). 

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Testlocaties in Vietnam 

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Vietnam de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels).

Gezondheidssituatie

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten in Vietnam te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt

RIVM · Reisadvies Vietnam en COVID-19

Het ministerie van Buitenlandse Zaken maakt reisadviezen om Nederlanders die naar Vietnam willen reizen goed te informeren over de veiligheidssituatie op een bestemming. Het ministerie van VWS adviseert, op basis van de analyses van het RIVM, het ministerie van Buitenlandse Zaken op het gebied van risico's voor de gezondheid van reizigers en de risico's voor de volksgezondheid in Nederland.

Hoe het in Vietnam staat met de verspreiding van het coronavirus SARS-CoV-2 is een belangrijk onderdeel van dit advies.

Reisadvies Vietnam RIVM
Logo RIVM

Veelgestelde vragen

Is het veilig in Vietnam?

Kijk hier voor meer informatie over de andere veiligheidsrisico?s.

Wanneer mag ik naar Vietnam op vakantie?

Bekijk het reisadvies voor Vietnam voor meer informatie.

Hoe voorkom ik vervelende verrassingen op mijn kampeervakantie naar Vietnam?

Met de reischecklist van Buitenlandse Zaken kampeer je veilig en zorgeloos in Vietnam.

Wat moet ik weten over het coronavirus in Vietnam?

Lees hier meer over Vietnam en het coronavirus.

Wat moet ik doen in geval van nood?

Contactgegevens hulpdiensten, ambassade en tips over wat je zelf kunt doen in een noodsituatie.

Bronnen: Reisadvies Vietnam | Ministerie van Buitenlandse Zaken

© 2021 · · De Camping Centrale · Alle rechten voorbehouden. · sitemap