Coronavirus Zambia

Kaart bij reisadvies Zambia
Kaart bij reisadvies Zambia

Coronavirus Zambia

Lees hier meer informatie over Zambia en het coronavirus.

Inreisbeperkingen Zambia

Personen die om noodzakelijke redenen moeten reizen, moeten een negatieve PCR-Covid-19 testuitslag voor aanvang van de reis laten zien, deze testuitslag mag niet ouder zijn dan 7 dagen. Let erop dat luchtvaartmaatschappijen andere regels kunnen hanteren. Informeer u voor uw vertrek bij uw luchtvaartmaatschappij wat de maatregelen zijn.

Reizigers die bij aankomst Covid-symptomen hebben, worden door de lokale overheid bij lokale overheidsinstellingen in quarantaine gebracht. De kosten zijn voor eigen rekening. Alle reizigers en ingezetenen van Zambia gaan 14 dagen in thuisquarantaine. Er wordt door de overheid geïnspecteerd of de quarantaine-omstandigheden geschikt zijn.

Alle reizigers die Zambia willen verlaten moeten een negatieve PCR-Covid-19 testuitslag (niet ouder dan 14 dagen) hebben en een medische gezondheidsverklaring.

Coronamaatregelen (COVID-19)

In openbare ruimten is men verplicht een mondkapje te dragen. Houd rekening met de verplichting 1,5 meter afstand van elkaar te houden.

Actuele informatie over de lokale coronamaatregelen kunt u lezen op de website van de overheid van Zambia (informatie in het Engels).

Negatieve COVID-19-testuitslag en thuisquarantaine in Nederland

Als u vanuit het buitenland naar Nederland reist bent u bijna altijd verplicht zich te laten testen op COVID-19. Lees meer op Rijksoverheid.nl. Hier leest u of, en zo ja, welke testen voor uw reis verplicht zijn.

Na een verblijf in Zambia gaat u bij terugkeer in Nederland 10 dagen in thuisquarantaine. Op dag 5 van uw quarantaine kunt u zich bij de GGD laten testen. Als deze test negatief is, eindigt de quarantaineperiode. Doe de Quarantaine Reischeck om te zien of u in quarantaine gaat, en zodat u weet wat u moet regelen als u vanuit het buitenland Nederland wilt inreizen.

Volg de adviezen op van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Testlocaties in Zambia

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Zambia de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels).

Gezondheidssituatie

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten in Zambia te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Er is geen goede medische noodhulp in Zambia mogelijk voor het behandelen van Covid-19.

RIVM · Reisadvies Zambia en COVID-19

Het ministerie van Buitenlandse Zaken maakt reisadviezen om Nederlanders die naar Zambia willen reizen goed te informeren over de veiligheidssituatie op een bestemming. Het ministerie van VWS adviseert, op basis van de analyses van het RIVM, het ministerie van Buitenlandse Zaken op het gebied van risico's voor de gezondheid van reizigers en de risico's voor de volksgezondheid in Nederland.

Hoe het in Zambia staat met de verspreiding van het coronavirus SARS-CoV-2 is een belangrijk onderdeel van dit advies.

Reisadvies Zambia RIVM
Logo RIVM

Veelgestelde vragen

Is het veilig in Zambia?

Reis door het coronavirus alleen naar Zambia als het noodzakelijk is en reis niet voor toeristische reizen. Kijk hier voor meer informatie over de andere veiligheidsrisico?s.

Wanneer mag ik naar Zambia op vakantie?

Bekijk het reisadvies voor Zambia voor meer informatie.

Hoe voorkom ik vervelende verrassingen op mijn kampeervakantie naar Zambia?

Met de reischecklist van Buitenlandse Zaken kampeer je veilig en zorgeloos in Zambia.

Wat moet ik weten over het coronavirus in Zambia?

Lees hier meer over Zambia en het coronavirus.

Wat moet ik doen in geval van nood?

Contactgegevens hulpdiensten, ambassade en tips over wat je zelf kunt doen in een noodsituatie.

Bronnen: Reisadvies Zambia | Ministerie van Buitenlandse Zaken

© 2021 · · De Camping Centrale · Alle rechten voorbehouden. · sitemap