Coronavirus Zuid-Korea

Kaart bij reisadvies Zuid-Korea
Kaart bij reisadvies Zuid-Korea

Coronavirus Zuid-Korea

Lees hier meer informatie over Zuid-Korea en het coronavirus.

Inreis- en uitreisbeperkingen

Reizen naar Zuid-Korea is beperkt mogelijk, er gelden strenge toelatingseisen en u moet goedkeuringen hebben van de autoriteiten van Zuid-Korea. Toeristische reizen naar Zuid-Korea zijn niet mogelijk.
De visumvrije toegang tot Zuid-Korea is niet meer mogelijk. Op dit moment worden alleen visa afgegeven voor noodzakelijke reizen naar Zuid-Korea (geen toerisme).
Alle reizigers moeten bij aankomst in Zuid-Korea een negatieve PCR-COVID-19 testuitslag laten zien. Deze testuitslag mag niet ouder zijn dan 72 uur bij vertrek naar Zuid-Korea. Na aankomst in Zuid-Korea moeten alle reizigers nog een keer een PCR-COVID-19 test doen en gaan alle reizigers 2 weken in quarantaine. Heeft u geen eigen woning in Zuid-Korea, dan is deze quarantaine op eigen kosten in een overheidsfaciliteit. De kosten daarvoor zijn erg hoog. Een richtlijn: KRW 2,3 miljoen/ca. EUR 120,- p.p.p.d. voor quarantaine en, als positief getest, KRW 7,7 miljoen/ca. EUR 5.700,- bij medische behandeling. De prijzen zijn afhankelijk van de lokale dagkoers. Houd er rekening mee dat verzekeringsmaatschappijen in Nederland deze kosten niet vergoeden.

Reizigers die in Zuid-Korea wonen en, na een buitenlandse reis terugkeren naar dit land, moeten een re-entry permit hebben. Dit moet in Zuid-Korea worden geregeld voorafgaand aan de reis. Ook zij moeten een negatieve PCR-COVID-testuitslag bij zich hebben bij aankomst in Zuid-Korea.

Meer informatie over het in- en uitreizen van Zuid-Korea vindt u op de website van de Zuid-Koreaanse ambassade in Den Haag en op de website van de Zuid-Koreaanse immigratiedienst (informatie in het Engels). Informatie kan ook worden verkregen via het telefoonnummer 1345 van de Zuid-Koreaanse Immigratiedienst (alleen bereikbaar binnen Zuid-Korea).

Coronamaatregelen

De lokale overheid heeft coronamaatregelen ingesteld, waaronder het verplicht dragen van een mondkapje. Als u dat niet doet, wordt een boete opgelegd.

Verder moet u er rekening mee houden dat sprake kan zijn van (eerdere) sluiting van o.a. musea, winkels, restaurants etc. en annuleren van bijeenkomsten/evenementen. De mate waarin dat gebeurt, hangt af van de COVID 19-situatie in Zuid-Korea en de daarop afgestemde maatregelen.

Informatie van de lokale overheid over coronamaatregelen en -regels kunt u vinden op de website van het Ministerie van Volksgezondheid en Welzijn (informatie in het Engels).

Negatieve COVID-19-testuitslag, sneltest en thuisquarantaine in Nederland

Wilt u Nederland inreizen vanuit Zuid-Korea? Dan hoeft u geen negatieve COVID-19-testuitslag én geen negatieve sneltest uitslag te hebben om naar Nederland te kunnen reizen per vliegtuig of schip. Na een verblijf in Zuid-Korea hoeft u bij terugkeer in Nederland niet in thuisquarantaine te gaan. Er is geen verhoogd risico op toename van coronabesmettingen vanuit Zuid-Korea voor Nederland. Zuid-Korea staat op de lijst van landen waarvoor het inreisverbod is opgeheven.

Volg de adviezen het Rijksinstituut voor de Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) op.

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest.

Gezondheidssituatie

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

RIVM · Reisadvies Zuid-Korea en COVID-19

Het ministerie van Buitenlandse Zaken maakt reisadviezen om Nederlanders die naar Zuid-Korea willen reizen goed te informeren over de veiligheidssituatie op een bestemming. Het ministerie van VWS adviseert, op basis van de analyses van het RIVM, het ministerie van Buitenlandse Zaken op het gebied van risico's voor de gezondheid van reizigers en de risico's voor de volksgezondheid in Nederland.

Hoe het in Zuid-Korea staat met de verspreiding van het coronavirus SARS-CoV-2 is een belangrijk onderdeel van dit advies.

Reisadvies Zuid-Korea RIVM
Logo RIVM

Veelgestelde vragen

Is het veilig in Zuid-Korea?

Kijk hier voor meer informatie over de veiligheidsrisico?s.

Wanneer mag ik naar Zuid-Korea op vakantie?

Bekijk het reisadvies voor Zuid-Korea voor meer informatie.

Hoe voorkom ik vervelende verrassingen op mijn kampeervakantie naar Zuid-Korea?

Met de reischecklist van Buitenlandse Zaken kampeer je veilig en zorgeloos in Zuid-Korea.

Wat moet ik weten over het coronavirus in Zuid-Korea?

Lees hier meer over Zuid-Korea en het coronavirus.

Wat moet ik doen in geval van nood?

Contactgegevens hulpdiensten, ambassade en tips over wat je zelf kunt doen in een noodsituatie.

Bronnen: Reisadvies Zuid-Korea | Ministerie van Buitenlandse Zaken

© 2021 · · De Camping Centrale · Alle rechten voorbehouden. · sitemap