Tips van de ambassade Zuid-Sudan

Kaart bij reisadvies Zuid-Sudan
Kaart bij reisadvies Zuid-Sudan

Tips van de ambassade Zuid-Sudan

Houd er rekening mee dat het binnenlandse vliegverkeer niet meer vliegt als de veiligheidssituatie verslechtert. Daardoor kan het moeilijk of onmogelijk worden om via het vliegveld in de hoofdstad Juba het land te verlaten.

Elk land heeft eigen wetten, regels, gebruiken en bijzonderheden. Deze kunnen heel anders zijn dan in Nederland. Hieronder volgen de specifieke tips van onze ambassade voor Zuid-Sudan.

Goede communicatiemiddelen

Bent u in Zuid-Sudan? Zorg voor goede communicatiemiddelen, zoals een satelliettelefoon. Zorg ook voor een goed evacuatieplan met verschillende mogelijkheden om het land te verlaten. Houd er rekening mee dat het binnenlandse vliegverkeer niet meer vliegt als de veiligheidssituatie verslechtert. Daardoor kan het moeilijk of onmogelijk worden om via het vliegveld in de hoofdstad Juba het land te verlaten.

Registreer u bij aankomst binnen 72 uur bij de immigratiedienst

Reist u naar Zuid-Sudan? Meldt u zich dan bij aankomst in Juba bij de immigratiedienst om u daar te registreren. Dit moet binnen 72 uur na binnenkomst.

Maak altijd kopieën van uw identiteitsbewijs en andere reisdocumenten. Als deze documenten gestolen of kwijt zijn kunnen deze kopieën u van pas komen.

Onvoorspelbaar gedrag militairen en politie

Militairen en politieagenten hebben vaak weinig scholing gehad en kunnen meestal niet lezen en schrijven. Dat maakt hun optreden soms onvoorspelbaar. Houd hier rekening mee.

Foto?s maken

In Juba mag u alleen fotograferen als u daarvoor een vergunning heeft. Die kunt u aanvragen bij het ministerie van Informatie. Het is verboden op de luchthaven, bij militaire installaties en bij het John Garang Memorial in Juba te fotograferen. Fotografeer ook geen militairen.

LHBTI

LHBT (lesbiennes, homo?s, biseksuelen, transgenders en intersekse) is strafbaar in Zuid-Sudan. Dit geldt ook voor buitenlanders. Houd daar rekening mee.

RIVM · Reisadvies Zuid-Sudan en COVID-19

Het ministerie van Buitenlandse Zaken maakt reisadviezen om Nederlanders die naar Zuid-Sudan willen reizen goed te informeren over de veiligheidssituatie op een bestemming. Het ministerie van VWS adviseert, op basis van de analyses van het RIVM, het ministerie van Buitenlandse Zaken op het gebied van risico's voor de gezondheid van reizigers en de risico's voor de volksgezondheid in Nederland.

Hoe het in Zuid-Sudan staat met de verspreiding van het coronavirus SARS-CoV-2 is een belangrijk onderdeel van dit advies.

Reisadvies Zuid-Sudan RIVM
Logo RIVM

Veelgestelde vragen

Is het veilig in Zuid-Sudan?

Reis niet naar Zuid-Sudan.

Wanneer mag ik naar Zuid-Sudan op vakantie?

Bekijk het reisadvies voor Zuid-Sudan voor meer informatie.

Hoe voorkom ik vervelende verrassingen op mijn kampeervakantie naar Zuid-Sudan?

Met de reischecklist van Buitenlandse Zaken kampeer je veilig en zorgeloos in Zuid-Sudan.

Wat moet ik weten over het coronavirus in Zuid-Sudan?

Lees hier meer over Zuid-Sudan en het coronavirus.

Wat moet ik doen in geval van nood?

Contactgegevens hulpdiensten, ambassade en tips over wat je zelf kunt doen in een noodsituatie.

Bronnen: Reisadvies Zuid-Sudan | Ministerie van Buitenlandse Zaken

© 2021 · · De Camping Centrale · Alle rechten voorbehouden. · sitemap